De lerende winnaar (nieuw)

Lerende winnaar De lerende winnaar is een nieuw menstype. Het is iemand die altijd onderweg is en daarbij voortdurend zoekt naar het betere. Vol met twijfels en dus kwetsbaar, maar met de instelling om ten… Lees meer »

Succescrisis

Succescrisis Twintig jaar management– en coachervaring waren de basis voor zijn functie als directeur algemene zaken bij AZ. Als manager heeft Toon Gerbrands (Sneek, 1957) gewerkt voor zowel profit– als non-profitorganisaties. Zijn aanpak bleek succesvol,… Lees meer »

De kunst van coachen - rood

De kunst van coachen ‘Hij is open, innovatief, loyaal, origineel, energiek, leergierig, emotioneel, bot, duidelijk, intelligent, logisch, geestig, positief, aanwezig, kundig, rechtlijnig, kwetsbaar, strijdlustig, creatief, uitdagend. Hij is een bijzonder mens en dat is hij.’… Lees meer »

Te koop AZ

Te koop AZ – coachen van onzekerheid Te koop AZ – coachen van onzekerheid is het verhaal van een voetbalclub die in nood kwam – een organisatie die moest strijden voor haar bestaan. De omstandigheden… Lees meer »

Wie durft

Wie durft? spagaat van een tenniscoach Tjerk Bogtstra was nog voor zijn 30ste de privécoach van Jan Siemerink, nummer 14 van de wereld en de laatste Nederlandse tennisser die in 1998 het ABN Amro World… Lees meer »

Björn Kuipers - nieuw

‘Het Nederlands elftal ontbreekt, maar scheidsrechter Björn Kuipers doet volgend jaar wel mee aan het EK in Frankrijk’, zo schreef o.a. Het Parool gisteren. De scheidsrechterscommissie van de Europese voetbalbond UEFA heeft de 42-jarige arbiter… Lees meer »