Utrechts Waterdicht

Willem Hendrik Gispen


Utrechts Waterdicht

Utrechts Waterdicht is een verzameling gedichten en verhalen over de oude grachten en singels van Utrecht. Deze middeleeuwse waterwegen zijn al eeuwen een inspiratiebron voor vele dichters en schrijvers. Willem Hendrik Gispen neemt u in zijn verhalen mee over het Utrechtse water. Een geschiedenis gekleurd met vele persoonlijke herinneringen aan de stad. De gedichten spelen zich allemaal af op of rond de Utrechtse grachten en singels. Ze vormen samen een poëtische rondvaart door Utrecht. Dit boek nodigt u uit een wandeling te maken langs de waterwegen van Utrecht, kijkend door de ogen van een aan de stad verknochte bewoner en door de bril van menig dichter.

Het is natuurlijk ook mogelijk, en wel zo mooi, de tocht per Waterdicht-boot af te leggen. De gedichten worden dan voorgedragen al varend door de Utrechtse grachten. Mooier en origineler kunt u Utrecht niet ontdekken! Voor meer informatie hierover: www.waterdichtvaren.nl

Over Willem Hendrik Gispen

Willem Hendrik Gispen (1943), van huis uit neurowetenschapper, is rector magnificus emeritus van de universiteit Utrecht. Hij is als honorair verbonden aan het Descartes Centrum voor Wetenschapsgeschiedenis en Wetenschapsfilosofie aan diezelfde universiteit. Veel van zijn publicaties zijn geïnspireerd door Utrecht, als stad en als decor voor cultuur en reflectie. Hij is een liefhebber van de natuur en rekent vogels tot zijn vrienden. Van zijn hand verschenen ook Het geluk van de ijsvogel en Het Afrika van de ijsvogel.

Publicaties van Willem Hendrik Gispen

Ik adem Utrecht
Prijs: €12,50
MIJN STAD
Prijs: €29,90
In Wonderland
Prijs: €5,00