Te koop AZ

|

Te Koop AZ

Auteur:
ISBN: 978-90-79399-27-7
Aantal pagina's: 120
Type binding: Gebrocheerd, genaaid
NUR: 808
Dit boek is helaas uitverkocht!


Te Koop AZ

Toon Gerbrands


Te koop AZ – coachen van onzekerheid

Te koop AZ – coachen van onzekerheid is het verhaal van een voetbalclub die in nood kwam – een organisatie die moest strijden voor haar bestaan. De omstandigheden waren complex. Een curator van een failliete bank die andere belangen had dan voetbal, doemdenkers die de ondergang van de club voorspelden, een zoektocht naar nieuwe geldschieters, en de media die veel aandacht besteedden aan de club uit Alkmaar.

AZ balanceerde tussen hoop en vrees. Hoe leid je als manager een onderneming als het fundament – de geldschieter van de club – wordt weggeslagen? Hoe vergaar je kennis en inzichten om je aan te passen aan de nieuwe situaties? Hoe creëer je toekomstperspectief? Hoe ga je om met onzekerheid?

In Te koop AZ – coachen van onzekerheid vertelt Toon Gerbrands zijn verhaal. Het is een persoonlijk verslag van een ervaren sportbestuurder, die al zijn kennis en vaardigheden in de topsport en als manager moest aanwenden om AZ weer in de subtop van Nederland te krijgen. Het is een verhaal uit de praktijk met een bijzondere blik in de unieke voetbalwereld. Het boek toont een uitdagende visie met praktische tips voor iedereen die een keer te maken krijgt met onzekerheid. Een managementboek, maar ook een boek over de voetbalwereld.

Over Toon Gerbrands

Gerbrands was jarenlang actief als volleyballer, waarvan acht jaar in de eredivisie en eerste divisie. Vervolgens werd hij volleybalcoach. Onder zijn leiding haalden volleybalbalteams vier landstitels. Gerbrands was tevens bondscoach van het Nederlands heren volleybalteam dat een Europese titel behaalde en zich voor de Olympische Zomerspelen 2000 in Sydney plaatste.
Hij was naast sportcoach ook manager en directeur van de DSB-schaatsploeg. Tussen 2002 en 2014 was hij algemeen directeur van de voetbalclub AZ. Sinds april 2014 is hij algemeen directeur van PSV.

Publicaties van Toon Gerbrands

Lerende winnaar
Prijs: €17,90
Succescrisis
Prijs: €17,90
Te Koop AZ
Prijs: €16,90