Mijn ijsvogeldagen

Willem Hendrik Gispen


Een bevlogen fusie van een wetenschapper die verteller werd

Met Mijn ijsvogeldagen heeft Willem Hendrik Gispen zijn tot nu toe meest complete boek geschreven over de cultuurgeschiedenis van de vogel die hem zo na aan het hart ligt. Met zijn hoogst persoonlijke en gepassioneerde manier van schrijven inspireerde hij met Het geluk van de ijsvogel en Het Afrika van de ijsvogel al vele lezers.

Misschien nog wel meer dan in beide voorgaande titels is in Mijn ijsvogeldagen te merken hoezeer het zoeken naar die laatste nog onbekende feiten en verbanden de auteur met grote vreugde heeft vervuld.

Willem Hendrik Gispen (1943), van huis uit neurowetenschapper, is rector magnificus emeritus van de Universiteit Utrecht en als honorair verbonden aan het Descartes Centrum voor Wetenschapsgeschiedenis en Wetenschaps filosofie aan diezelfde universiteit. Hij is een liefhebber van de natuur en rekent vogels tot zijn vrienden.

Over Willem Hendrik Gispen

Willem Hendrik Gispen (1943), van huis uit neurowetenschapper, is rector magnificus emeritus van de universiteit Utrecht. Hij is als honorair verbonden aan het Descartes Centrum voor Wetenschapsgeschiedenis en Wetenschapsfilosofie aan diezelfde universiteit. Veel van zijn publicaties zijn geïnspireerd door Utrecht, als stad en als decor voor cultuur en reflectie. Hij is een liefhebber van de natuur en rekent vogels tot zijn vrienden. Van zijn hand verschenen ook Het geluk van de ijsvogel en Het Afrika van de ijsvogel.

Publicaties van Willem Hendrik Gispen

Ik adem Utrecht
Prijs: €12,50
MIJN STAD
Prijs: €29,90
In Wonderland
Prijs: €5,00