In Wonderland

Willem Hendrik Gispen


In Wonderland

Een juweel van een essay. Een treffen met Rutger Kopland. Een kennismaking met beeld en zinnebeeld van ijsvogels. Beide ontmoetingen omarmen de dichtregels. De dingen zijn niet zoals ze lijken te zijn maar ze zijn ook niet anders.

Lees hoe kennis, cultuur en natuur met elkaar zijn verbonden.

 

Willem Hendrik Gispen (Utrecht, 1943), van huis uit bioloog en neurowetenschapper, is oud rector magnificus emeritus van de Universiteit Utrecht. Als honorair universiteitshoogleraar is hij verbonden aan het Descartes Centrum voor Wetenschapsgeschiedenis en Wetenschapsfilosofie aan die zelfde universiteit. Veel van zijn publicaties zijn geïnspireerd door Utrecht, als stad en als decor voor cultuur en reflectie. Hij is een liefhebber van de natuur en rekent vogels tot zijn vrienden. In zijn recente publicaties schrijft hij over het mythische spoor van de ijsvogel in de Europese cultuurgeschiedenis en de betekenis van het beeld en zinnebeeld van ijsvogels in traditionele culturen van Afrika.

 

Over Willem Hendrik Gispen

Willem Hendrik Gispen (1943), van huis uit neurowetenschapper, is rector magnificus emeritus van de universiteit Utrecht. Hij is als honorair verbonden aan het Descartes Centrum voor Wetenschapsgeschiedenis en Wetenschapsfilosofie aan diezelfde universiteit. Veel van zijn publicaties zijn geïnspireerd door Utrecht, als stad en als decor voor cultuur en reflectie. Hij is een liefhebber van de natuur en rekent vogels tot zijn vrienden. Van zijn hand verschenen ook Het geluk van de ijsvogel en Het Afrika van de ijsvogel.

Publicaties van Willem Hendrik Gispen

Ik adem Utrecht
Prijs: €12,50
MIJN STAD
Prijs: €29,90
In Wonderland
Prijs: €5,00