Ik beleef u nerf voor nerf

Willem Hendrik Gispen


Ik beleef u nerf voor nerf, ontmoeting met Achterberg

Ik beleef u nerf voor nerf bevat een drietal beschouwingen waarmee de auteur een treffend bewijs levert van de blijvende vitaliteit van de dichter Achterberg. Gispen leest niet alleen Achterbergs gedichten, hij voert er ook een dialoog mee. Hij heeft de woorden van Achterberg in zijn hoofd en hart binnen gelaten om ze daar een creatieve verbinding te laten aangaan met zijn eigen fascinaties en interesses. Gispen laat Achterberg spreken en praat terug, verwonderd door en verrijkt met wat het gedicht hem heeft verteld.

Willem Hendrik Gispen (1943) is honorair universiteitshoogleraar en rector magnificus emeritus van de Universiteit Utrecht. Van zijn hand verschenen eerder onder andere Slapende geluiden in mijn hoofd (2007) en Ik adem Utrecht (2010).

Over Willem Hendrik Gispen

Willem Hendrik Gispen (1943), van huis uit neurowetenschapper, is rector magnificus emeritus van de universiteit Utrecht. Hij is als honorair verbonden aan het Descartes Centrum voor Wetenschapsgeschiedenis en Wetenschapsfilosofie aan diezelfde universiteit. Veel van zijn publicaties zijn geïnspireerd door Utrecht, als stad en als decor voor cultuur en reflectie. Hij is een liefhebber van de natuur en rekent vogels tot zijn vrienden. Van zijn hand verschenen ook Het geluk van de ijsvogel en Het Afrika van de ijsvogel.

Publicaties van Willem Hendrik Gispen

Ik adem Utrecht
Prijs: €12,50
MIJN STAD
Prijs: €29,90
In Wonderland
Prijs: €5,00