Gezocht: de Hamer van Sint-Maarten

Charlotte Gispen
Willem Hendrik Gispen


Gezocht: de Hamer van Sint-Maarten

Je hebt vast wel eens van Sint-Maarten gehoord. Je weet wel, die soldaat die met zijn zwaard zijn mantel doorsneed en de helft aan een bedelaar gaf die het koud had. En die later bisschop werd en die we ieder jaar op 11 november herdenken met een lampionnenoptocht.
Maar weet je ook dat hij een hamer had en wat hij daar mee deed? De leerlingen uit de klas van Sem en Sophie wisten dat zeker niet en daarom bedacht hun juf voor hen een speurtocht naar die hamer. Sem en Sophie maken op die tocht door Utrecht allerlei verrassende dingen mee.
Maar zullen zij de hamer ook als eersten vinden…?
Charlotte Gispen (1985) studeerde Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan de Hogeschool Utrecht. Ze woont en werkt in Utrecht en dit is haar tweede boek over Sem en Sophie.

Willem Hendrik Gispen (1943) is schrijver en emeritus rector magnificus van de Universiteit Utrecht. Van zijn hand verschenen onder ander Utrecht mijn Vrede en Het Geluk van de IJsvogel.

De avonturen van Sem en Sophie
Gezocht: De Vrede van Utrecht
Gezocht: De Hamer van Sint-Maarten
Gezocht: De Gele Trui (verschijnt in juni 2015)


Categorie:

Over Charlotte Gispen

Charlotte Gispen (1985) studeerde Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan de Hogeschool Utrecht. Ze woont en werkt in Utrecht.

Publicaties van Charlotte Gispen

Over Willem Hendrik Gispen

Willem Hendrik Gispen (1943), van huis uit neurowetenschapper, is rector magnificus emeritus van de universiteit Utrecht. Hij is als honorair verbonden aan het Descartes Centrum voor Wetenschapsgeschiedenis en Wetenschapsfilosofie aan diezelfde universiteit. Veel van zijn publicaties zijn geïnspireerd door Utrecht, als stad en als decor voor cultuur en reflectie. Hij is een liefhebber van de natuur en rekent vogels tot zijn vrienden. Van zijn hand verschenen ook Het geluk van de ijsvogel en Het Afrika van de ijsvogel.

Publicaties van Willem Hendrik Gispen

Ik adem Utrecht
Prijs: €12,50
MIJN STAD
Prijs: €29,90
In Wonderland
Prijs: €5,00