Gezocht: De gele trui

Charlotte Gispen
Willem Hendrik Gispen


Gezocht: De gele trui

De Tour de France is de grootste meerdaagse wielerwedstrijd ter wereld. De wielrenner die aan de leiding in het klassement gaat, draagt de gele trui. In 2015 begint die wedstrijd in Utrecht. Alles staat in het teken van de Tour en het Spoorwegmuseum heeft zelfs een speciale tentoonstelling over de helden van de Tour. De openingsrit is een race tegen de klok door de stad. Maar wat blijkt: de gele trui is zoek en de winnaar dreigt de felbegeerde gele trui mis te lopen. Sem en Sophie hebben gezien dat een jongen de trui stiekem wegpakte. Zij gaan achter hem aan en maken spannende dingen mee. Maar heeft hun achtervolging succes?

Charlotte Gispen (1985) studeerde Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan de Hogeschool Utrecht. Ze woont en werkt in Utrecht en dit is haar derde boek over Sem en Sophie.

Willem Hendrik Gispen (1943) is schrijver en emeritus rector magnificus van de Universiteit Utrecht. Van zijn hand verschenen onder ander Utrecht mijn Vrede en Het Geluk van de IJsvogel.

De avonturen van Sem en Sophie
Gezocht: De Vrede van Utrecht
Gezocht: De Hamer van Sint-Maarten
Gezocht: De Gele Trui


Categorie:

Over Charlotte Gispen

Charlotte Gispen (1985) studeerde Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan de Hogeschool Utrecht. Ze woont en werkt in Utrecht.

Publicaties van Charlotte Gispen

Over Willem Hendrik Gispen

Willem Hendrik Gispen (1943), van huis uit neurowetenschapper, is rector magnificus emeritus van de universiteit Utrecht. Hij is als honorair verbonden aan het Descartes Centrum voor Wetenschapsgeschiedenis en Wetenschapsfilosofie aan diezelfde universiteit. Veel van zijn publicaties zijn geïnspireerd door Utrecht, als stad en als decor voor cultuur en reflectie. Hij is een liefhebber van de natuur en rekent vogels tot zijn vrienden. Van zijn hand verschenen ook Het geluk van de ijsvogel en Het Afrika van de ijsvogel.

Publicaties van Willem Hendrik Gispen

Ik adem Utrecht
Prijs: €12,50
MIJN STAD
Prijs: €29,90
In Wonderland
Prijs: €5,00