Eerst Xi dan geloven

Alexander Zwagerman


Eerst Xi dan geloven, Buitenstaanders in het Middenrijk

Alexander Zwagerman woont sinds 2009 in China waar hij Westerse Literatuur doceert aan de universiteit van Changchun. Al vanaf het begin van zijn verblijf komt hij regelmatig in Hongkong waar hij een nauwe relatie ontwikkelde met de Hong Kong Free Press. Bij hen verzorgde hij met regelmaat artikelen over het zich zo snel ontwikkelende China en alle problemen die het land met zich meedraagt.

Deze bundel is samengesteld uit eerder bij de HKFP verschenen essays, teksten van colleges en nieuw uniek materiaal. Het resultaat is een mantel van uiteenlopende onderwerpen en unieke analyses. Het boek gaat over meer dan China. Het gaat over het Nederland en de familieleden die hij achterliet, over het leven in een snel veranderende wereld, over leven als de eeuwige buitenlander.

Over Alexander Zwagerman

Alexander J. Zwagerman (1973) is schrijver van twee romans en een essaybundel. In 2009 zei hij Nederland vaarwel en ging als universitair docent Westerse Literatuur werken in Changchun, een onderontwikkelde stad in een snel ontwikkelend China. Daar is hij zich gaan verdiepen in de overeenkomsten en verschillen tussen de westerse en Chinese filosofie. Tegenwoordig wisselt hij wonen en werken in het noordoosten van China af met gastcolleges aan Chinese universiteiten in Xi’an, Chongqing en Xiamen, alsmede elders in het Verre Oosten.

Er zijn geen andere publicaties van deze auteur gevonden in onze database.