Dit Zijn Wij

Ineke Strouken


Dit Zijn Wij – de 100 belangrijkste tradities van Nederland

Tradities laten zien waar wij vandaan komen en zeggen iets over wie wij zijn. Ze hebben alles te maken met onze culturele identiteit. In Dit Zijn Wij vertelt Ineke Strouken op aanstekelijke wijze het verhaal achter de 100 belangrijkste tradities van Nederland. Samen met het unieke fotomateriaal zorgt dat voor een feest van herkenning. Zeker waar het gaat over tradities die iedereen kent, of zou moeten kennen. Maar het kan ook verrassen, zoals in het geval van de nieuwe, of geïmporteerde tradities.

Het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed heeft zoveel mogelijk mensen willen laten nadenken over het belang van tradities in hun dagelijks leven. Door middel van een grootscheepse enquête is er op die manier een top 100 van Nederlandse tradities ontstaan, die alle in dit boek worden beschreven. Het resultaat is een bonte verzameling verhalen, die jong en oud zullen boeien. Dit Zijn Wij is een boek dat in geen enkele huiskamer mag ontbreken.

Drs. Ineke Strouken is directeur van Het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed en hoofdredacteur van het tijdschrift Traditie. Ze heeft veel onderzoek gedaan naar tradities en volkscultuur in Nederland en daarover ook veel gepubliceerd. Met haar toegankelijke en heldere schrijfstijl, richt ze zich op een breed publiek, dat geïnteresseerd is in de eigen roots. Voor radio en televisie is ze een veel gevraagd deskundige.

Het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed is het landelijk instituut voor de cultuur van het dagelijks leven en het immaterieel erfgoed.

Over Ineke Strouken

Drs. Ineke Strouken is directeur van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en hoofdredacteur van het tijdschrift Traditie.

Ze heeft veel onderzoek gedaan naar tradities en volkscultuur in Nederland en daarover ook veel gepubliceerd. Met haar toegankelijke en heldere schrijfstijl, richt ze zich op een breed publiek, dat geïnteresseerd is in de eigen roots.

Voor radio en televisie is ze een veel gevraagd deskundige.

Publicaties van Ineke Strouken

Dit Zijn Wij
Prijs: €22,50
Dit vieren wij
Prijs: €16,90