Succescrisis

Toon Gerbrands


Succescrisis

Twintig jaar management– en coachervaring waren de basis voor zijn functie als directeur algemene zaken bij AZ. Als manager heeft Toon Gerbrands (Sneek, 1957) gewerkt voor zowel profit– als non-profitorganisaties. Zijn aanpak bleek succesvol, onder zijn leiding als milieumanager won de gemeente Harderwijk de milieuprijs van Nederland.

Als bondscoach van het Nederlandse volleybalteam leidde hij eind jaren negentig de volleybalmannen naar Europees goud en wist het team zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Sydney in 2000. Als clubcoach leverde hij een unieke prestatie door de Europacup te winnen. In Nederland veroverde hij met zijn aanpak en visie vier landtitels, twee bekers en drie supercups.

Na het volleybal was hij werkzaam in het schaatsen en maakte in 2002 de overstap naar het voetbal. Hij werkte met topcoaches als Co Adriaanse, Louis van Gaal, Dick Advocaat en Gertjan Verbeek. In het seizoen 2008-2009 werd AZ landskampioen en in het seizoen 2012-2013 won AZ de KNVB-beker.

Over Toon Gerbrands

Gerbrands was jarenlang actief als volleyballer, waarvan acht jaar in de eredivisie en eerste divisie. Vervolgens werd hij volleybalcoach. Onder zijn leiding haalden volleybalbalteams vier landstitels. Gerbrands was tevens bondscoach van het Nederlands heren volleybalteam dat een Europese titel behaalde en zich voor de Olympische Zomerspelen 2000 in Sydney plaatste.
Hij was naast sportcoach ook manager en directeur van de DSB-schaatsploeg. Tussen 2002 en 2014 was hij algemeen directeur van de voetbalclub AZ. Sinds april 2014 is hij algemeen directeur van PSV.

Publicaties van Toon Gerbrands

Lerende winnaar
Prijs: €17,90
Succescrisis
Prijs: €17,90
Te Koop AZ
Prijs: €16,90