Carnaval

|

Carnaval! (deel 1)

Auteur:
ISBN: 978-90-79399-26-0
Aantal pagina's: 96
Type binding: Gebrocheerd, genaaid
NUR: 694
Dit boek is helaas uitverkocht!


Carnaval! (deel 1)

Ineke Strouken


Carnalval! – Van Agge mar Leut et, Hatsikidee, Salaai en Alaaf tot Houdoe

Het carnavalvieren in Brabant kent een net zo grote verscheidenheid als er onder de Brabanders zelf bestaat. Iedere stad en elk dorp geeft er zijn eigen invulling aan. Maar één ding is overal hetzelfde: het gaat om verbroedering, rangen en standen gelden niet en Prins Carnaval is drie dagen de baas.

In dit uitbundig geïllustreerde boek wordt de geschiedenis van het carnaval in Brabant in al zijn facetten belicht. Daarbij wordt het historisch overzicht, dat al begint in de eerste eeuwen van onze jaartelling, afgewisseld met verhalen over tradities uit de regio. Carnaval! zal voor iedereen die deze traditie een warm hart toedraagt een feest van herkenning zijn.

Over Ineke Strouken

Drs. Ineke Strouken is directeur van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en hoofdredacteur van het tijdschrift Traditie.

Ze heeft veel onderzoek gedaan naar tradities en volkscultuur in Nederland en daarover ook veel gepubliceerd. Met haar toegankelijke en heldere schrijfstijl, richt ze zich op een breed publiek, dat geïnteresseerd is in de eigen roots.

Voor radio en televisie is ze een veel gevraagd deskundige.

Publicaties van Ineke Strouken

Dit Zijn Wij
Prijs: €22,50
Dit vieren wij
Prijs: €16,90
Valkerij (deel 3)
Prijs: €14,90