Sterren van de Arena di Verona geven recital in theater Figi Zeist.

Vorig jaar verscheen de reisgids ‘Verona, de Arena en meer…’, uitgegeven door Pharos uitgevers in samenwerking met de Fondazione Arena di Verona. Ter gelegenheid hiervan werd in theater Figi Zeist een recital gehouden door een viertal stersolisten uit Verona.

Het succes was groot, zo groot dat besloten werd het dit jaar, gekoppeld aan het verschijnen van de nieuwe editie van de gids, nog een keer over te doen. Ditmaal met een voorstelling op zaterdagavond 30 mei en een matinee op zondag 31 mei.

Aan het concert van dit jaar is een bijzonder verhaal verbonden en daarvoor moeten we terug naar het operaseizoen van 2014 in Verona. Daar stond Turandot op het programma met in een van de hoofdrollen de tenor Carlo Ventre. Op een avond moest hij in de tweede akte opgeven omdat hij niet meer kon lopen wegens een knieblessure. Zijn plaats werd tijdens de voorstelling ingenomen door Dario di Vietri die in de derde akte gelijk het bijzonder moeilijke Nessun dorma moest zingen. Een aria die door zijn hoge C aan het eind voor veel liefhebbers de belangrijkste reden is om naar Turandot te gaan. Hij leverde een geweldige prestatie met een onvoorstelbare hoge C. De volgende dag buitelden recensenten over elkaar heen met de meest lovende kritieken. Er werd zelfs gezegd dat er een nieuwe Pavarotti was opgestaan.

Deze Dario di Vietri is een van de zanger die dit weekend in Zeist zullen optreden en uiteraard staat het magistrale Nessun dorma ook op het programma.

Verone Folder 2015

Verona