Bij Pharos Uitgevers verschijnt het boek ‘Brieven aan mijn zus’

Een intiem boek over liefde, hoop, verlangen en verdriet van de hand van Harry Poelman. Het boek wordt gepresenteerd op vrijdag 10 november, de dag van de mantelzorg, in het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK).

‘Brieven aan mijn zus’ is het debuut van Harry Poelman. Vanaf het moment dat bij zijn zus de diagnose darmkanker werd gesteld tot aan de dag van haar overlijden, schreef hij haar honderden brieven. Met zijn schrijven wilde hij haar opbeuren, betrekken in zijn leefwereld én even afleiden van haar eigen zorgen. Brieven schrijven als een vorm van mantelzorg, pen en papier als medicijn voor de geest. Het zijn merendeels ‘dagboekachtig’ geschreven brieven. Zijn stijl is poëtisch, luchtig van toon en mooi van taal.

Het boek betreft een bloemlezing uit circa 350 (oorspronkelijk met de hand geschreven) brieven. Liefhebbers van met humor doorspekte taal en van literatuur kunnen hun hart ophalen aan deze bijzondere uitgave. Daarnaast kan het boek een steun en inspiratiebron zijn voor mantelzorgers en hun naasten.

 

Brieven aan mijn zus